Over ons

Waarom WCS?


WCS TeleAdvies

WCS TeleAdvies is een onafhankelijk adviesbureau met ruim 20 jaar ervaring in het oplossen van strategische ICT- en bereikbaarheidsvraagstukken bij bedrijven, instellingen en organisaties. De wereld van tele- en datacommunicatie kent een grote diversiteit in oplossingen, functionaliteiten en technieken. Bij het inrichten van een (nieuwe) effectieve communicatie-omgeving, denken wij vooruit, staan naast de klant, denken in oplossingen en hebben wij aandacht voor de organisatie en haar medewerkers.


Ontstaansgeschiedenis

Al in zijn vroege loopbaan als verkoper van telecom systemen merkte Wilco Smit hoe belangrijk het is om naast de klant te staan en mee te denken; niet alleen vanuit de inzet van nieuwe techniek maar juist ook vanuit de organisatiedynamiek bij de klant. In 1998 besloot hij dan ook om WCS TeleAdvies op te richten.

Anno 2021 is deze kern nog steeds het uitgangspunt bij WCS TeleAdvies en voelbaar bij alle adviseurs. Wij staan als partner naast de klant en hebben de ambitie om een totaalbegeleider te zijn.Missie

Onze missie is om samen met u een communicatie-omgeving te creëren waarmee de organisatie en haar mensen in een steeds mobielere setting goed bereikbaar is en optimaal kan samenwerken. Met elkaar én met de wereld om hen heen.

Visie

Een goede communicatie-omgeving is perfect afgestemd op het werkproces en de doelstellingen van een organisatie. Daarom is de juiste keuze voor techniek essentieel. Maar een telecomproject is pas een succes als de nieuwe werkwijze breed gedragen wordt en de gebruiker zich er helemaal in thuis voelt.
Waarden

WCS TeleAdvies heeft geen financiële relatie met leveranciers. Uw belang staat voorop en wij geven een objectief advies.
Wij zijn experts op ons vakgebied en kennen de markt, de spelers en de techniek. Onze ruime ervaring en netwerk stellen ons in staat om elke klant goed te begeleiden vanuit een bewezen heldere aanpak.
Een afspraak is bij ons een afspraak en wij stellen eenduidige en controleerbare doelen. Wij nemen verantwoordelijkheid voor het resultaat.
Wij denken vooruit en werken met u aan een toekomstgerichte communicatie-omgeving.
De techniek moet aansluiten op de mensen binnen de organisatie en het werkproces. Niet andersom.Een greep uit onze diensten


 • Kostenbesparing data en telefonie
 • Toekomstgerichte aanschaf ICT-middelen, afgestemd op de doelstellingen en bedrijfsprocessen
 • Integratie nieuwe en bestaande ICT-voorzieningen
 • Verbeteren in- en externe telefonische bereikbaarheid
 • Begeleiding en training medewerkers bij communicatieprojecten


Onze expertises


 • Advisering functionele en technische inrichting ICT oplossingen
 • Schrijven van bestekken (programma van eisen)
 • Begeleiden van aanbestedingen (onderhands en Europees)
 • Advisering over oplossing en leverancierskeuze
 • Inzet van projectmanagement
 • Ondersteuning bij contractmanagement

Heldere communicatie, duidelijk beleid en goede bereikbaarheid is essentieel voor een soepele bedrijfsvoering. Vanuit deze visie creëren wij samen met u een effectieve ICT-omgeving die afgestemd is op uw doelstellingen en werkproces.

-

WAT KLANTEN ZEGGEN OVER ONZE AANPAK

 • De consultant van WCS geeft goed advies en luistert kritisch naar hetgeen leveranciers vertellen.

  De Kompanjie
  Teamleider Facilitaire Zaken
 • De manier van werken, de grote parate kennis op dit gebied en de filosofie van WCS TeleAdvies spraken ons bijzonder aan. Daarom hebben wij voor WCS gekozen.

  SVRZ
  Projectleider ICT
 • WCS TeleAdvies is een open en eerlijke zakenpartner die geen blad voor de mond neemt en puur in het voordeel van haar klanten bij de providers aan tafel zit. Daarnaast heeft WCS ons met een nieuwe bril naar de telecommarkt leren kijken.

  Gemeente Woerden
  Senior specialist, Teammanager ICT
 • WCS TeleAdvies dacht niet alleen met ons mee, maar attendeerde ons ook op zaken waar we zelf nog niet aan gedacht hadden.

  Brainport Development
  Sales Manager
 • Zonder WCS TeleAdvies was het nieuwe telefonieconcept waarschijnlijk niet op tijd live gegaan.

  Gemeente Montferland
  Hoofd Automatisering
 • Voor het afsluiten van een nieuw mobiel contract kan ik de aanpak van WCS TeleAdvies zonder meer aanraden!

  Gemeente Stichtse Vecht
  Teamleider Informatie & Automatisering