Impressie Seminar ‘iPhones en iPads in een zakelijke omgeving’Op donderdag 11 december 2014 was het zover, het seminar bij WCS TeleAdvies over het zakelijk gebruik van iPhones en iPads. Het was een geweldige dag! De spreker, Boudewijn Vermeulen, heeft tijdens dit seminar allerlei praktische handvatten gegeven om binnen de organisatie handiger en veiliger om te gaan met iDevices.

“In een ontspannen, toegankelijke sfeer discussiëren met andere professionals die met BYOD en Apple bezig zijn, vond ik erg leuk.”

Het Apple iD

Boudewijn, Certified Apple Professional, liet aan de hand van voorbeelden zien, hoe belangrijk o.a. het Apple ID is binnen de Apple infrastructuur. Ook gaf hij tips hoe bijvoorbeeld de ‘Kill Switch’ goed binnen de organisatie opgepakt kan worden. Zijn voorbeelden zorgden voor een stuk bewustwording onder de deelnemers over de privacy- en beveiligingsaspecten die spelen. Zoals een deelnemer het verwoordde: ‘Het onderdeel ‘beveiliging’ was een echte eye-opener!’

Hands-on en uitwisseling best practices

In het hands-on gedeelte van het seminar werden direct allerlei beveiligings- en privacy-instellingen door de deelnemers zelfs aangescherpt en ingesteld op hun devices en werden verschillende gebruikerservaringen besproken. Vervolgens werden verschillende scenario’s besproken (BYOD of juist niet?) en werd getoond wat er met MDM-software mogelijk is.

De deelnemers wisselden onderling ook veel praktische tips en best practices uit en er ontstonden interessante discussies over thema’s als eigen verantwoordelijkheid van gebruikers en aansprakelijkheid. Veel deelnemers beoordeelden dit onderdeel heel positief: “In een ontspannen, toegankelijke sfeer discussiëren met andere professionals die met BYOD en Apple bezig zijn, vond ik erg leuk.”

Voor herhaling vatbaar

De deelnemers koppelden tot slot terug dat de seminar erg interessant was, een goede opzet en structuur kende en dat de spreker duidelijk is en kennis van zaken heeft.

Print

Deel dit artikel

Email

Om spam op deze website tegen te gaan hebben wij een limiet ingesteld aan berichten dat u via ons kunt versturen. Dit limiet heeft u nu bereikt.

Onze excuses voor het ongemak.